Nedan finner du senaste Blogg artiklarna. 

Tips för dig som planerar att köpa pool och pooltillbehör 
En pool är en investering på många sätt och passar utmärkt för lek, hälsa, träning och avslappning.
Perfekt för dig som vill satsa lite extra på livskvalitet för hela familjen.
Läs mer

Högkvalitativa och billiga pooltillbehör - för bästa vattenrening
Såhär under vintern så känns kanske en pool som en avlägsen investering, men faktum är att det är perfekt att börja planera för den här typen av projekt redan nu.
Läs mer

Underlätta poolägandet med rätt pooltillbehör
Underhåll och rengöring är viktiga inslag när det kommer till pool- och vattenkvalitet. Poolägare som ser till att ta hand om sin pool kan vara säkra på att den håller under många år, och med en ren anläggning följer också upplevelsen av rena och uppfriskande bad.
Läs mer

”Swim out” i din egen utomhuspool
En viktig resetrend just nu är att bo i direkt anslutning till poolen via så kallad ”swim out”, en lösning som gör det möjligt att simma ut i poolen direkt från hotellrummet.
Läs mer

Pooltak för rund pool - ett bra alternativ för täckning
Ett pooltak har flera fördelar jämfört med andra lösningar för att täcka över poolen. Förutom att vara ett mycket elegant alternativ håller ett bra pooltak rent från pollen, insekter, och skräp samtidigt som den isolerar och behåller värmen.
Läs mer

Så här minskar du driftkostnaden på poolen
En pool är ett av de bästa sätten att få barnen att vara hemma och familjen att spendera mer tid tillsammans. 97% av våra kunder som skaffar pool gör det för barnens skull.
Läs mer

Så påverkar en pool priset på ditt hus
Det kan faktiskt vara möjligt. Poolkungen, Värderingsdata och mäklarfirman Landgren genomförde nyligen Sveriges största undersökning kring hur en pool påverkar huspriset.
Läs mer

Swimspa - mångsidig investering
Många drömmer om att ha en pool på bakgården. Där barnen kan leka, där man motionssimmar och där familj och vänner kan samlas för att koppla av och ha det trevligt tillsammans.
Läs mer

Royal Spas erbjudanden - kvalitet och brett sortiment
Att sjunka ner i ett spabad efter en arbetsdag är en härlig känsla, finns det något som är mer avslappnande? Vi tror inte det! Därför har vi tagit in kvalitetsprodukter från Royal Spas i vårt redan breda sortiment av spabad.
Läs mer

Poolrobot och andra lösningar för underhåll av poolen
En ren och fräsch pool är en förutsättning för att det ska vara en trevlig och härlig upplevelse att bada i den. En ren pool kommer dessutom att användas betydligt mycket mer och ni kommer få ut mycket mer av er investering. Här kan ni läsa om några av tillbehören och apparaterna som underlättar poolägandet.
Läs mer

Saker att tänka på när du planerar att bygga en hemmapool
Nyss tillbaka på jobbet efter semestern? För många innebär det blandade känslor. Det är skönt att komma in i rutinerna, men samtidigt dröjer det inte länge förrän man börjar längta till ledighet igen. Allt fler villaägare gör nu slag i saken och skapar lite skön stämning i den egna trädgården och förlänger semesterkänslan med en egen pool.
Läs mer

Klor till pool - bra att veta om klorering
VIlket pH-värde är optimalt för poolen och vad ska tänka på när jag ska köpa klor till pool? Vad är det för skillnad på bundet klor och fritt klor och hur förbrukas egentligen kloret i poolen? Det och lite till får du reda på här! 
Läs mer

Swimspa - en kombination av bad, avslappning och träning
Har ni en vision om en pool på bakgården men är osäkra på om det verkligen finns plats med en pool? Då kan ett Swimspa vara ett alternativ som passar er. Ett Swimspa är den perfekta kombination mellan pool, spabad och träningsredskap. 
Läs mer

Att välja pool eller spa från Poolkungen - din pool och spabutik
Har ni bestämt er för att det är dags att uppgradera hemmet men är osäkra på om det är en pool, ett spabad eller ett swimspa som passar er allra bäst? Här kan ni läsa mer om vad som kan tänkas passa just er! 
Läs mer

5 spaprylar du måste ha
Att ha ett spabad är fantastiskt härligt, det skänker avslappning, njutning och komfort. Vad är bättre än att kliva ner i badet efter jobbet och verkligen slappna av en stund? Men varför inte göra upplevelsen ännu lite härligare? På Poolkungen har vi flera produkter som gör badet ännu mer bekvämt eller som bara gör badet lite extra trevligt, roligt eller säkert. Här kommer 5 tips på spaprylar och spatillbehör som du behöver. 
Läs mer