Högkvalitativa och billiga pooltillbehör - för bästa vattenrening

Såhär under vintern så känns kanske en pool som en avlägsen investering, men faktum är att det är perfekt att börja planera för den här typen av projekt redan nu. På så sätt kan poolen stå färdig till sommaren.

Ser du framför dig hur barnen tjoar och skrattar, plumsar i vattnet och leker med sina färgglada flytleksaker. Eller längtar du kanske till avslappnande simstunder under ljumna sommarkvällar, tillsammans med din käresta? En pool i trädgården innebär många möjligheter för alla familjemedlemmar och är en källa till mervärde och livskvalitet.

 Att köpa en pool är enklare än de flesta tror, även om det kräver vissa förberedelser gällande valet av modell, placering och montering. Många som överväger att köpa en pool funderar lite extra över det här med underhåll och rengöring. Frågar sig hur noggrant poolen egentligen behöver tas om hand, på vilka sätt och hur ofta? Och hur fungerar egentligen en poolrobot?

Är även du nyfiken på detta? Läs vidare! Här nedanför sammanfattas vissa grundläggande underhållskrav för en pool:

Vattenrening

Traditionellt sett är klor den vanligaste lösningen för vattenrening, men numera finns det andra mer miljövänliga metoder som kan användas i kombination med klor. Till detta hör exempelvis den mineralbaserade Nature 2 som minskar klorbehovet med upp till 50%.

EcoLight UV-C är ett annat alternativ för dig som söker en hållbar lösning. Denna eliminerar effektivt små mikroorganismer och bakterier med hjälp av UV-ljus och minskar behovet av klor med upp till 80%.

Poolstädare

För det dagliga underhållet av poolen är en pooldammsugare ett utmärkt alternativ. På samma sätt som en självgående dammsugare inomhus gör en automatisk poolrobot grovjobbet medan du kan fokusera på att njuta av en ren och fräsch pool. Vilken typ av dammsugare som passar dig beror på poolens storlek, men när du väl hittat rätt så behöver du inte tänka på den löpande rengöringen av väggar och botten.

Pumpar och cirkulation

Pumpar och reningsverk är också viktiga för att uppnå bästa möjliga vattenkvalitet. Tack vare denna typen av utrustning cirkulerar vattnet på ett effektivt och tystgående sätt. Om man dessutom byter ut pumpens filtersand mot filterglas så garanteras klarare och renare vatten i upp till 5 år.

Har du bestämt dig för att investera i en pool? Kontakta oss på Poolkungen redan idag. Vi erbjuder en mängd olika högkvalitativa och lättmonterade stommar för olika förutsättningar och behov. Via oss kan du alltid också beställa billiga pooltillbehör och produkter för effektiv vattenrening.