Pooltak för rund pool - ett bra alternativ för täckning

Ett pooltak har flera fördelar jämfört med andra lösningar för att täcka över poolen. Förutom att vara ett mycket elegant alternativ håller ett bra pooltak rent från pollen, insekter, och skräp samtidigt som den isolerar och behåller värmen. Eftersom du får en renare pool med renare vatten minskar och behovet av att använda kemikalier.

Utöver att ge en mer behaglig badtemperatur och mindre skräp i poolen sparar pooltaket energi då poolen inte används och förlänger badsäsongen. Pooltaken är utformade på så vis att det finns en öppningsbar sektion som vanligtvis öppnas med skjutdörrar. Det gör det enkelt att kliva upp och ner i poolen även när pooltaket är uppe. Det finns pooltak för rund pool såväl som rektangulär, åttakantig och alla andra former och typer av pool.

Pooltaket Isolerar

Ett av de mest kostnadseffektiva sätten hålla en pool varm hela säsongen är att investera i ett pooltak, då det behåller du värmen i vattnet på ett effektivt sätt. Framförallt minskar pooltaket värmeförlusten i vattnet under natten när temperaturen sjunker.

Skydda barn och husdjur

En av de allra viktigaste anledningarna till att täcka över poolen är för att skydda barn eller husdjur från att ramla i vattnet. Det är lätt hänt att icke-simkunniga barn leker i närheten av poolen och råkar ramla ned i vattnet, missar man som vuxen att hålla uppsikt bara i någon minut kan olyckan vara framme. I vissa fall är även poolkanten för hög för att hund eller katt inte klarar av att klättra upp igen.

Lamelltäckning

Lamelltäckning är ett bra alternativ för den som inte vill att poolen ska vara visuellt dominerande i trädgården. Lamelltäckning finns både som nedsänkt i poolen eller ovan mark. Detta är den vanligaste formen av pooltäckning i Sverige.

Poolöverdrag i duk

Ett poolöverdrag i duk skyddar din pool från skräp samtidigt som det ger viss isolering mot värmeförlust. Detta kan i vissa fall vara den billigaste lösningen som fungerar bra för att öka säkerheten runt poolen. Denna typ av överdrag kan antingen monteras i skenor eller läggas på manuellt. Innan du köper ett poolöverdrag i duk, kontrollera att det är tillräckligt robust för att klassas som säkert.

Skydda poolen under vintern

Svenska pooltak håller generellt hög kvalitet och fungerar bra som skydd under vintern och förenklar vintertäckningen av poolen. I uppvärmda pooler med pooltak går det att bada under pooltaket även under höstens kallare månader.

För poolägare utan pooltak är vinterplåtar det bästa alternativet. Denna typ av skydd består av tåliga täckplåtar som är designade på det viset att de leder bort regnvatten och skyddar mot snö och is.

Har du funderingar kring vad som passar just din pool? Som poolägare har du mycket att vinna på att använda poolskydd, poolöverdrag eller pooltak som är speciellt anpassat efter dina speciella behov. Kontakta Poolkungen för rådgivning och konsultation av poolrådgivare!