Vet du hur en pool påverkar priset på ditt hus?

Tänk om du kunde få en pool gratis?

Det kan faktiskt vara möjligt. Poolkungen, Värderingsdata och mäklarfirman Landgren genomförde nyligen Sveriges största undersökning kring hur en pool påverkar huspriset. Undersökningen analyserade över 40 000 transaktioner från 16 olika kommuner över hela Sverige. Resultatet var tydligt, en pool ökar det genomsnittliga värdet på ett hus med 9,3%.

Vad betyder då det här för din del?
Jo, att du faktiskt kan investera i en pool för dig och din familj och inte bara få den väldigt billigt eller till och med gratis – utan i vissa fall kommer du faktiskt tjäna pengar, samtidigt som ni kommer må bättre, umgås mer och njuta mer i vardagen.

Det är faktiskt sant. Snittpriset på ett hus i Sverige är idag är ungefär 2,9 miljoner. Det innebär att värdet på ditt hus, allt annat lika, borde öka med i snitt 270 000 kr om du skaffar en pool. Om ditt hus däremot är värt 5 miljoner så skulle värdet på ditt hus öka med över 460 000 kr om du skaffade pool – och du får väldigt mycket pool för 460 000 kr.

Det här kom inte som någon överraskning för mäklarfirman Landgren. Eller som fastighetsmäklaren Mikaela Albäck uttryckte det:

”Vi kan nu ge tydligare rekommendationer och rådgivning till både köpare och säljare. Ett hus med pool ger ett exklusivare intryck vilket generellt ökar värdet på villan."

Eller som vår VD, Johan Westerdahl uttryckte det när han blev tillfrågad av pressen:

”För den som funderar på om det är värt att investera i en pool så visar undersökningen att ja – det är det.”

Titta ut på din gräsmatta - föreställ dig hur den kommer se ut när poolen är på plats. Barnen leker, solen skiner och du ligger i solstolen och njuter. Tänk att du och din familj kan få allt det, utan att det faktiskt behöver kosta dig något.

Om du vill läsa vårt pressmeddelande med mer detaljer kring undersökningen kan du ladda ner det här. Om du är intresserad av att skaffa en pool – beställ vår poolguide som går igenom allt du behöver veta för att skaffa pool.