”Swim out” i din egen utomhuspool

En viktig resetrend just nu är att bo i direkt anslutning till poolen via så kallad ”swim out”, en lösning som gör det möjligt att simma ut i poolen direkt från hotellrummet.

Inte att undra på. Det är något särskilt med egen pool, och med upplevelsen av att kunna ta sig en härlig simtur innan frukost. Men, du behöver inte vara utomlands för att göra detta. Det är tvärtom enkelt att installera en egen utomhuspool i din trädgård, eller en premiummodell inomhus. Oavsett önskemål är det alltid möjligt att skräddarsy poolen, och följande faktorer är några exempel på sådant som kan vara bra att ta hänsyn till när du väljer poolmodell:

Storlek

Vilken storlek och form din pool ska ha beror till stor del på hur din trädgård ser ut och hur mycket yta du kan och vill lägga på poolen. Ovala, runda eller åttaformade pooler är ofta mer utrymmesbesparande och kommer också i mindre storlekar än de rektangulära varianterna. Å andra sidan kan en rektangulär pool upplevas som ett mer klassiskt format. Vill du komplettera poolen med ett pooldäck så bör du också ta med detta i beräkningen.

Placering

Vill du installera poolen lite avsides, på en lugn plats i trädgården, eller föredrar du att poolen ligger så nära huset som möjligt? Om du är osäker på vad som går att göra i din trädgård kan du kontakta ett professionellt poolföretag med rådgivare som kan komma och titta på förutsättningarna i just din trädgård.

Läge

När det gäller placering av pool är det också bra att ta hänsyn till sol, vind och insyn. Bad och sol hänger ihop och det bästa är alltid att placera poolen på en plats med dagssol. När det gäller vind och insyn är det alltid möjligt att bygga till skydd, även om det inte finns i naturlig form.

Nu i februari känns sommaren långt borta, men tiden går fort, och snart är semestern här igen. Istället för att behöva boka in en dyr semesterresa kan du investera i en egen pool som du och familjen kan njuta av under lång tid framöver. Kontakta oss på PoolKungen för information utbud eller priser för utomhuspool. Passa också på att boka ett gratis hembesök eller besök deras pool- och spabadsbutik idag!