1/6

Simma lugnt med 35 års poolgaranti!

Oavsett vilken poolmodell du väljer från PoolKungen, lämnar vi hela trettiofem års*
fabriksgaranti på poolstommen. Så simma lugnt tillsammans med oss!

Ett tryggt poolägande

PoolKungen ger dig ett ytterligare skydd genom våra poolstommars fabriks­garanti på hela 35 år*.

Att poolstommen håller är det mest väsentliga när du har pool. Denna garanti är precis vad den utger sig för att vara. En garanti för att om någonting skulle hända eller bli fel med din poolstomme som kan kopplas samman med materialfel, ersätts verkligen det felaktiga materialet med nytt. Detta under hela 35 år*.

Att förankra garantin hos fabriken ger kunden ett tryggt poolägande och garantin gäller följaktligen även om PoolKungen (osannolikt nog) inte skulle finnas kvar på poolmarknaden i framtiden.

* 20 år på rektangulär stomme i galvaniserad plåt
* Gäller ej glasfiberpool, Styropor och Thermo

Garanti eller utökad
reklamationsrätt, vad är bäst?

Konsumentköplagen ger dig som konsument ett skydd som inte kan undgås eller försämras av något företag. Vissa poolföretag utökar reklamationsrätten upp till 20 eller 30 år, men vad som är väsentligt är  vilket skydd detta ger dig som konsument. Att du har rätt att reklamera är inte en garanti för att du blir ersatt i händelse av skada.

Lämnar leverantören garanti är detta ett konsument-rättsligt starkare skydd än om leverantören lämnar reklamationsrätt (konsument­köplagens krav efter 6 månader). För att kunna få rätt i ett reklamations­ärende räcker det normalt inte med bara ett påstående om att det t.ex. är fel på en vara. Om säljaren hävdar att det inte är något fel på varan måste konsumenten komma med bevisning som stöder hans uppfattning. Man brukar säga att den som påstår något också har bevisbördan för sitt påstående. En reklamationsrätt är därför absolut ingen garanti.