Köpa och äga pool

Guide för dig som vill bygga pool eller köpa pool.

Vi vet att det ibland kan vara lite svårt bestämma sig för vilken pool man vill bygga. Våra poolrådgivare har lång erfarenhet och vägleder dig till den pool som passar just dig och din familj bäst. Kontakta våra poolrådgivare här!

Här följer en kortfattad poolguide som kan vara bra att läsa igenom innan du bestämmer dig för vilken pool ni vill bygga.

1. Fundera över poolformen

Börja med att välja vilken poolform du vill bygga. Vi har flera former att välja mellan; rektangulär pool, rund pool, åttaformad pool och oval pool, vi kan även göra specialpooler med valfri form. Oavsett vilken form du väljer är poolerna enkla att bygga.
 

2. Poolstorleken

Innan du ska bygga pool kan det vara bra att fundera på vad du ska ha poolen till. Ska du motionssimma eller bara svalka dig varma sommardagar? Hur många ska få plats i poolen samtidigt? Samtliga storlekar finns under respektive poolmodell under fliken pool. Standarddjupet i våra pooler är 1,50 m vilket ger ett perfekt baddjup på ca 1,40 m. Vår runda, ovala och åttaformade pool kan även fås med pooldjup 1,20 m om så önskas.
 

3. Liner – Färg på poolvattnet

Du väljer utseende på poolen genom att välja vilken poolduk som väggar och botten i poolen ska ha. Detta heter liner. Vill du ha vår blå standardliner eller önskar du en annan färg eller ett annat mönster i din pool? Titta på våra olika liners under fliken pooltillbehör och se vilken som passar dig bäst.
 

4. Pooltillbehör

I poolpaketet ingår det mesta som du behöver oavsett vilken pool du väljer, men det finns många tillval och pooltillbehör för den som vill ha en ännu mer exklusiv pool, som t ex gaveltrappa, kantsten och/eller sporttillbehöret Jet stream.
 

5. Om du har möjlighet, kom och titta på poolerna i vår stora poolutställning.

Det är alltid trevligt att kunna se poolerna i verkligheten innan du bestämmer dig. Kom gärna och besök våra poolutställningar i Göteborg eller Kristianstad. Det är väl värt resan när du planerar att skaffa pool. De övriga butikerna har mindre demonstrationspooler som ger en bra bild av tekniken och detaljerna.

6. Ta beslutet att köpa och bygga pool

Vi förstår att det kan vara ett svårt beslut att köpa pool, när du står inför valet av pool vägleder vi dig gärna. Vi har många års erfarenhet som vi gärna delar med oss av. Du är alltid välkommen att ringa oss eller besöka någon av våra butiker.

7. Leverans

Vi har på vårt huvudlager i Tyskland tillgång till ett av Europas största lager av poolmaterial till privatpooler. Tack vare det har vi avsevärt kortare leveranstider jämfört med andra poolföretag. Leveranstiden är vanligtvis 1-2 veckor på standardpooler. Vi kan erbjuda leverans inom 36 timmar mot kostnadstillägg. Vi på PoolKungen månar om att du ska kunna bygga din pool så snart som möjligt efter att du lagt beställningen.
 

8. Montering / bygga pool

För dig som vill bygga pool själv har vi utförliga monteringsinstruktioner för samtliga poolmodeller. Dessutom har vi gratis monteringssupport vardagar 08:00 - 17:00. Känner du att du hellre vill få hjälp med att bygga din pool, då har vi samarbetspartners som vi kan rekommendera för rikstäckande montering av pool.
 

9. Njut

Nu är det bara att njuta av din nya pool!