PoolKungens poolstommar håller absolut högsta klass!

Våra poolstommar håller fantastisk kvalitet in i minsta detalj. Du kan känna dig trygg och säker med våra poolkonstruktioner då vi lämnar de bästa garantierna i poolbranschen!

Poolstomme standard och ovan mark
Är svensktillverkad av galvaniserat stål. Väggsektionerna består av en tjock varmgalvaniserad plåt av högsta kvalitet. Förstärkta med 9 cm breda kantförstärkningar runt om och i kombination med en topp- och bottenprofil av extremt kraftig dimension är detta marknadens kraftigaste stålstomme oavsett om den monteras nergrävd eller ovan mark.

Tack vare den kraftiga stommen behövs inga extra stag runt om poolen på poolstomme standard. Eftersom inga extra stag behövs så räcker det med att poolhålet grävs 0,5 m större på vardera sida runt om på standardstommen. Montering kan göras på en bädd av packat stenmjöl alternativt på en gjuten bottenplatta (krav på gjuten bottenplatta för pool ovan mark).

Poolstomme Miljöpool
Är tillverkad av återvunnen polyeten som har en beräknad livslängd i mark på flera hundra år. Tack vare den kraftiga stommen behövs inga extra stag runt om poolen. Eftersom inga extra stag behövs så räcker det med att poolhålet grävs  0,5 m större på vardera sida runt om poolstommen.
På så sätt blir det billigare att gräva, forsla bort och återfylla runt poolen jämfört med andra poolkonstruktioner. Detta sparar många sköna slantar!

Poolens väggsektioner är mycket enkla att montera och montering kan göras på en bädd av packat stenmjöl alternativt på en gjuten bottenplatta.

Poolstomme Thermo & Styropor
Thermo och Styropor är betongpoolstommar som går att bygga i en mängd olika storlekar och djup. Stommarna består av frigolitblock som man enkelt bygger ihop, armerar och fyller med betong. Styroporblocken har en extra hård insida vilket gör att man slipper att förstärka insidan av poolväggen med lösa förstyvningsskivor vilket behövs på Thermo blocken, dessa förstyvningsskivor ingår i poopaketen.

Den stabila konstruktionen med betong gör att poolen kan stå helt fristående, helt eller delvis nedgrävd och lämpar sig tack vare detta väl för de flesta tomter. Poolhålet grävs endast 0,5m större än poolen runt om. Montering på gjuten platta är att föredra men det går även att montera blocken på en bädd av stenmjöl när poolen är helt nedgrävd om så önskas.

Poolstomme Rund, Åtta och Oval
Poolstommen till de runda, åttaformade och ovala poolerna  är tillverkad av varmgalvaniserad plåt och ytbehandlad enligt högsta industristandard med skyddslack och polyester vilket gör den extra beständig. Detta gör att vi kan erbjuda 35 års garanti även på denna poolstomme.

När man gräver ut för en plåtpool görs hålet endast 20 cm större än poolen runt om. Detta utrymme fylls sedan med torrblandad cement (magerbetong) vilket gör att poolen står emot ensidigt marktryck vid en ev. tömning utan problem. Montering kan göras på en bädd av stenmjöl eller en gjuten bottenplatta.