Pooltäckning från PoolKungen

Pooltäckning och poolskydd – håller poolen varm, ren och säker

Ett effektivt och kvalitativ poolskydd har många fördelar: det minskar både tid och kostnad för att värma upp poolen och det skyddar från att smuts i form av exempelvis löv och pinnar hamnar i poolen. Detta innebär att du kan reducera både energiförbrukning och kemianvändning. Men viktigast av allt fungerar överdraget som försäkring för att barn och icke-simkunniga inte trillar i poolen. Klicka på den pooltäckning du är intresserad av!

OM POOLKUNGENS POOLTÄCKNING

 

Poolkungen har ett utvalt sortiment av högkvalitativa produkter inom pooltäckning. Våra poolskydd är tillverkade både för att vara snygga till utseende och ha en hög funktionalitet. Vi har allt ifrån automatiska poolöverdrag med snabb av- och påtagning till robusta pooltak och vinterplåtar tillverkade för nordiska klimat. Är du osäker på utbudet av pooltäckning för rund pool eller andra modeller är du varmt välkommen att kontakta våra poolrådgivare på telefon, mail eller genom att besöka någon av våra butiker.

POOLKUNGEN REKOMMENDERAR

 

Använd poolskydd även på inomhuspooler för att minimera luftfuktigheten i rummet.

Välj ett pooltak om du vill kunna njuta av att bada i din pool även under årets kallare månader, eller när det regnar eller snöar ute.

Solfolie är också ett effektivt skydd, men istället för att förhindra att poolen smutsas ner så motverkar folie dunstning av poolvattnet när det är varmt och soligt ute. Dessutom ökar denna typ av övertäckning poolens vattentemperatur med upp till 4-5 grader. 

Pooltäckning under vinter

 

Vinterplåtar är det bästa alternativet när det gäller pooltäckning under vinter och kyla. Denna typen av skydd består av varmgalvaniserade skyddslackade täckplåtar som aktivt skyddar poolen mot snö och som även leder bort regnvatten.

Du som investerar i en utomhuspool har mycket att vinna på att komplettera köpet med ett överdrag som är skräddarsytt efter dina behov och förutsättningar. Poolkungen har ett stort utbud av poolskydd för rund pool och många andra modeller. Kontakta våra poolrådgivare redan idag för mer information om utbud, pris och funktion.

Säker pooltäckning för rund pool

Pooltäckning har inte bara med funktionalitet, energieffektivitet och vattenrening att göra. För dig som exempelvis har barn i hushållet är överdraget även en trygghet och försäkran om att ej simkunniga ramlar i vid obevakade ögonblick. Alla former av överdrag har en skyddande effekt, ur det här perspektivet. Vilken typ av överdrag du väljer beror därför snarare på din egen smak, men det är till exempel också möjligt att välja mellan automatiska och halvautomatiska överdrag. Läs mer om olika typer av poolskydd och pooltäckning för rund pool här nedanför:

Överdrag

Denna typen av skydd kommer i automatiska eller halvautomatiska varianter och består vanligen av lameller som både bevarar värmen och isolerar poolen. Hur överdraget monteras beror på modell, men vissa är framtagna för installation ovan mark, medan andra fästs under vatten. Det finns också smidiga poolöverdrag i duk som passar de flesta poolmodeller. I vissa fall monteras det i skenor, och i andra fall kan de enkelt läggas på manuellt. Det är viktigt att alla poolöverdrag och tak har krypskydd och håller för minst en person att gå på. 

Pooltak

Robusta och designstarka lösningar för dig som vill ha möjlighet att använda poolen även under dåligt väder. Taket är nämligen upphöjt på ett sätt så att det är fullt möjligt att vistas och simma i poolen, under taket. Det är också enkelt att ta sig in och ut via en skjutdörr i takkonstruktionen. Denna dörr kan du alltid installera på valfri sida, beroende på var den passar bäst. Ett pooltak skyddar mot hård väderlek och klarar 82 kg/ m² snölast.