Paneltäckning - ett alternativ till pooltak

Om du ska välja täckning till poolen och inte har ett så stort utrymme att röra dig på, så kan vi på PoolKungen rekommendera dig att välja paneltäckning. Det är en genial lösning som passar perfekt för den som vill utnyttja trädgårdens utrymme så mycket som möjligt, och samtidigt med poolen få en snygg terrass.  

Paneltäckning fungerar så här: när det är dags för bad och motion så drar du bara undan panelerna. De har en teleskopfunktion och placeras sig automatiskt ovanpå varandra. När de ligger vid sidan av poolen blir de en del av poolområdet och kan ha en solstol eller två på sig. Efter badet är det bara att dra dem tillbaka på plats och använda poolskyddet som terrass. Det är tryggt och säkert att vistas på, och till på köpet väldigt estetiskt och snyggt. Så med paneltäckning kan även de minsta trädgårdarna användas fullt ut samtidigt. Du behöver alltså inte välja bort pool för att kunna ha en uteplats med trädgårdsmöbler – du kan ha båda!

Vilket pris landar det på att installera paneltäckning jämfört ed pooltak? Det enkla och mest korrekta svaret är att det helt beror på poolens storlek. För att kunna ge dig en så korrekt prisuppskattning som möjligt är vill vi att du ringer eller mejlar oss på PoolKungen. Givetvis är du också varmt välkommen in i din närmaste PoolKungen-butik. Har du en ritning över tomten är det till stor hjälp, men annars måttar du upp det område där du vill ha poolen och paneltäckningen och tar med det till butiken. Det är också bra att ta hänsyn till höjdskillnader om det är så att tomten skulle slutta lite. Det är inte ovanligt och absolut inget problem, men alltid bra att veta för att kunna göra så korrekta uppskattningar som möjligt.

Viktigt när du ska välja täckning såsom pooltak eller paneltäckning här i Sverige är vädret. Bor du i de sydligaste delarna av landet klarar du dig kanske med samma standard som används nere på kontinenten, men längre upp i landet måste du se till att pooltaket eller paneltäckningen klarar av stora mängder snö. Och du behöver inte oroa dig. Här på PoolKungen ser vi till att du får bästa möjliga hjälp och inte behöver gissa dig fram eller chansa. Våra poolrådgivare har full koll på allt från konstruktion till material och högsta möjliga belastning. Ta kontakt med oss!