Spalock – för optimerat skydd och uppvärmning

Du som står inför beslutet att köpa ett spabad tänker kanske inte i första taget på tillbehör som lock och locklyftare, men faktum är att de i hög grad påverkar användningen av badet. Både när det kommer till isolering och skydd mot smuts, löv och annat skräp från trädgården.

Det svenska klimatet innebär tuffa förhållanden för spabadsmodeller som står utomhus, men genom att investera i ett högkvalitativt spalock så investerar man också i ett hållbart skydd mot regn, vind, snö, is och rusk. Hur? Mer konkret så isolerar locket värmen i spabadet vilket bidrar till insparade energi- och uppvärmningskostnader. Även om den gedigna kvalitén kan innebära dyrare pris för ditt spalock så tjänar du alltså snabbt igen det på mer återhållsamma driftkostnader. Bra för dig, plånboken och bra för miljön.

Helt enkelt är det dock inte att välja och köpa spalock. Det finns många olika typer och varianter, för olika typer av spabadsmodeller. Därtill är det möjligt att välja mellan olika material och deras respektive förutsättningar och egenskaper. Förutom isolerblock består locken även av förstärkningar av aluminium eller stål och i topp märks vanligen vinyl som är motståndskraftigt mot både köld och väta. 

Köpa spalock – så funkar det

Vad ska du då tänka på när du överväger alla dessa olika faktorer? Vilket lock passar ditt bad bäst?

Dels så är det av stor betydelse att du väljer ett lock i rätt tjocklek och med rätt densitet. Viktiga aspekter är då exempelvis värmeisoleringen, men även avrinningen. Om inte locket vinklas på rätt sätt så kommer regn och snö att ansamlas på taket och om locket då inte är starkt nog så finns det en risk för att det suger upp fukt. Det är också viktigt att undvika för tunna spalock som kanske inte klarar av att hålla värmen i tillräckligt hög grad.

Fördelarna med ett spalock stannar dock inte vid driftkostnad och hygien. Ett lock förhindrar också att små barn, icke-simkunniga eller husdjur olyckligt hamnar i spabadet, vilket i sin tur kan rädda liv. Tänk också på att locket ska väga så pass mycket att barn inte kan lyfta av det på egen hand, samtidigt som alla vuxna personer i familjen ska klara av att ta på och av locket - på egen hand.

För effektiviserad energiförbrukning, kemianvändning och säkerhet - investera i bästa möjliga spalock till ditt spabad idag!

Pris för spalock

Oavsett vad du väljer att köpa för typ av spabadsmodell så har vi på Poolkungen tillbehören och produkterna som underlättar ägandet och underhållet. Vårt mål är alltid att du ska känna dig helt nöjd med ditt bad, och därför är det av högsta vikt för oss att också erbjuda ett brett sortiment av de bästa, kompletterande produkterna. Vi erbjuder alltid också högsta möjlig garanti. För oss handlar allting om kombinationen mellan bästa möjliga kvalitet och design gjord med tanke på det unika, skandinaviska klimatet.

Kontakta oss gärna för rådgivning eller information om varumärken, sortiment, modeller, pris för spalock eller liknande. För en bättre bild och känsla av våra olika spabadsmodeller och tillhörande lock är du också varmt välkommen till någon av våra butiker runt om i landet.

Kontakta Poolkungens poolrådgivare idag!