Det är skillnad på spabad och spabad!

“Lika som bär på utsidan, men det är insidan som gör skillnaden”. Det är inte lätt som konsument
att se skillnad på spabad och spabad då de allra flesta ser ”likadana ut” - men det är stora skillnader. Spabadsmarknaden är precis som bilmarknaden uppdelad i tre segment, lågpris,
mellan och premium.

Premiumtillverkare

Premiumsegmentet: I detta segment så återfinns de största tillverkarna i världen, samtliga från USA och med över 30 års erfarenhet av spabadstillverkning. När dessa bad tillverkas så är endast det bästa gott nog, kvalitet på skal, pumpar, elektronik och paneler är i absoluta toppen för att säkerställa att baden håller 25-30år!

Fullgod isolering för extremt bra driftsekonomi är en självklarhet, kraftig vattenrening är standard. Effektivitet på pumpar, värmare mm är i toppklass. Fokus på vilken massage man faktiskt får är stor och antalet pumpar och jets är inte relevant i detta segment. Det är massagen som levereras som räknas, provbada alltid!

Premiumbaden säljs uteslutande av certifierade distributörer/återförsäljare i poolbranschen och oftast av stora aktörer som inte stänger sin verksamhet på vintern vilket kan vara bra om något skulle gå sönder.

Service och reservdelar finns tillgängligt över hela världen och under många år framöver så även om den distributör/återförsäljare du köper badet av försvinner från marknaden så går det alltid att få tag på reservdelar.

I detta segment är det tryggt att köpa spabad för dig som konsument då du vet att du även i framtiden kan få hjälp om så skulle behövas.

uppfyller.jpgUppfyller alla våra krav på ett spabad!

upfuller-lista.jpg

Mellan

Mellansegmentet: Här tillverkas baden normalt i USA och av mindre aktörer, ofta av små familjeägda företag med fokus på lågt pris men med bibehållen driftsäkerhet.

För att hålla priset nere så väljer man att köpa färdiga komponenter av större tillverkare för att sedan sätta ihop baden själva (segmentet kallas assembley spas i USA)

I detta segment är det vanligt med mindre antal pumpar, lägre reningskapacitet och billiga materialval för att kunna hålla priset nere. Ex. på detta är undermålig kvalitet på kabinett (utsida) vilket visar sig efter fem-sex år när utsidan blekts (plastpaneler).

Genomsnittslivslängden för dessa bad är normalt 5-15 år beroende på tillverkare och servicenivå. Dessa bad säljs i princip bara i poolfackhandeln men återfinns även hos viss byggfackhandel.

uppfyller-inte.jpgUppfyller inte kraven!

spaskolan-right.jpg

Lågpristillverkare

Lågprissegmentet kännetecknas oftast av kinatillverkade spabad från företag med endast några år på nacken och med fokus på så billig produktion som möjligt. Dessa bad har låg eller ingen isoleringsgrad alls, skalet (insidan) är oftast av undermålig kvalitet vilket ger risk för delamineringsskador (blåsor i skalet) på sikt. Standard är ofta stora och många massagepumpar som drar mycket ström men inte ger högt flöde på grund av undermålig kvalitet/konstruktion, massor av jets vilket gör det svårt att få bra tryck i massagen men ”ser fräckt ut”, TV och andra tillbehör är också vanligt men är sådant som har mycket kort livslängd - framförallt på denna typ av bad.

Genomsnittslivslängden för dessa bad är normalt 1-5 år beroende på tillverkare och servicenivå.

Lågprisbaden säljs oftast genom byggfackhandeln vilket gör det väldigt svårt att få tag på reservdelar och service efter ett par år då produkterna oftast utgått ur sortimentet och möjlighet till hjälp är starkt begränsad i framtiden.

uppfyller-inte.jpgUppfyller inte kraven!

spaskolan-right.jpg