Mikkey Dee berättar varför han skaffade spabad

Trummisen Mikkey Dee är en van spabadsköpare som har haft både pool och spabad under många år, både i Kalifornien och här hemma i Sverige. Hans bästa tips för att bli en lycklig spabadsägare är att tänka över placeringen. Ju närmare huset spabadet står, desto mer kommer det användas. Läs mer mer om varför han har valt att skaffa spabad nedan.

Varför valde du att skaffa spabad?

– Spabad är någonting jag älskar. När vi är på turné och har spelat, eller kanske tränat, är det gött att bada bubbelpool. Att bli helt varm och go så musklerna får slappna av ordentligt. Så det var en självklarhet att ha ett spabad hemma.

Hur ser en perfekt sommardag ut?

– En perfekt sommardag i vårat staycation är att käka en god lunch ute och hänga med grabbarna vid poolen. Det blir som en liten gryta här bakom så det är helt perfekt. Och det är alltid gott att kunna hoppa mellan pool och spabad.

Vem badar mest i familjen?

– Det är nog jag. Hela vintern ligger jag i spabadet. När jag är hemma från turnéerna och ledig på dagarna blir det gärna att jag tränar på förmiddagen, duschar och sen hoppar ner i spaet ca 20 minuter. Bara det inte blåser för mycket. Men utan blåst, och ju kallare det är ju bättre är det.

Varför valde du PoolKungen som leverantör?

– PoolKungen är ju ledande i vattenlek, höll jag på att säga. Men det här spabadet är perfekt och jag har fått jättebra service. Just service är viktig när man köper ett spabad eller en pool, men allt efterarbete är ännu viktigare. Alla kan ju sälja en grej men få kan följa upp med service och hjälp. Nu har jag haft ganska många pooler under årens lopp, både i Kalifornien och Sverige. Det här är väl tredje poolen och femte eller sjätte spabadet som jag äger. Så man har ju lärt sig saker under årens lopp. Men behöver man hjälp vill man kunna ringa och fråga. Där tycker jag PoolKungen är jättebra. De lämnar dig inte till att gissa hur saker och ting fungerar.

Hur upplevde du köpprocessen av spabadet?

– Jag tycker att den var jättebra och jag fick den information jag behövde. Det finns oändligt mycket att välja på, och det är många smådetaljer som man vill få rätt på en gång istället för att byta ut dem senare. Då blir det dyrbart och framförallt krångligt. Och så gäller det att veta vad som egentligen passar mig och min familj. Till exempel gillar jag inte liggsäten utan vill ha mer sittplatser.

Ja, det är alltid bra att provbada!

– Man måste ju det. Men man kanske lägger sig i ett liggsäte och tycker att ”åh, det här var det skönaste jag varit med om”. Sen när spabadet är köpt visar det sig att barnen vill bada med dig, och partnern, och så kanske några kompisar. Helt plötsligt är spabadet för litet för att man valde en eller två liggsäten som tar upp varsin långsida. Så det gäller att veta ”vad är rätt för mig?”. Detsamma gäller för antal lampor och hur jetstrålarna är utformade. För att eliminera många småfaktorer som kan bli fel är det viktigt att få rätt information och det tycker jag PoolKungen ger.

Hur fick ni spabadet levererat?

– Det här spabadet är ett Sundance Aspen och ganska stort. Vi fick lyfta det över huset med en stor kranbil, den i Göteborg med störst räckvidd. Det var lite läskigt, men det är det andra spabadet jag lyfter  över huset och det gick bra. Sen ville jag ha det halvt nedsänkt så man lätt kan kliva ner i det och minska halkrisken. Det är sådana små detaljer man tänker på efter ett par spabadsköp.

Hur mycket tid tar det att sköta om spabadet?

– Det tar inte så mycket tid och energi att sköta det, om man bara har bra vatten och värdena ligger rätt. Ett tips är att duscha innan man badar. Det blir en enorm skillnad om tre, fyra eller fem personer hoppar i och inte har duschat innan med tanke på deodoranter, parfymer och olika hårprodukter. Då blir det geggigare snabbt. Sen ska man ju byta vatten så tänk på att ha lätt access till vatten och lätt avrinning. Jag tömmer och fyller det här på bara någon timme med hjälp av en pump. Man sätter igång det, går och käkar en macka och sen är det tomt och då är det bara att fylla på det.

Har vardagen förändrats med att ha ett spabad?

– Bor man i hus tycker jag att det är en skön lite lyxig pryl att ha faktiskt. När du ligger där och trycker i dig en proteinshake eller kall bira känns det väldigt skönt. Kroppen mår bra och återhämtning efter träningen är ju nästan viktigare än själva träningen. Så när jag kört hårt med PT:n och knappt kan lyfta armarna är det väldigt gött att sätta sig i badet. Man riktigt känner hur man återhämtar sig och alla muskler slappnar av.

Det blir som en extra liten vardagslyx?

– Ja, det blir en liten pärla i vardagen. Och, väldigt viktigt om man får säga, är var spabadet står. Vid ett äldre hus som jag hade fanns en perfekt hörna åt spaet, men det var alldeles för långt ifrån huset. Jag lärde mig att när det är -10 °C och snö ute kommer man inte använda det. Men ju närmare huset det står ju mer används det, så det måste finnas lätt access.

Det var ett bra tips!

– Jag har gett många råd till kompisar som har köpt spabad. Ofta frågar de ”var skulle du sätta ditt spa?” och då har jag sagt ”här på trädäcket” och de bara ”men inte här, här brukar vi sitta”. Men jag tycker det viktigaste när man ska välja placering är just lätt access. Det ska vara lätt att använda. Om man slipper pulsa i snö kommer man upptäcka hur mysigt det är att bada under en snöstorm.

Tack! Det var alla frågor.

– Vad bra! Keep swimming. Rocka loss i spaet.

Mikkey Dee har ett spabad från Sundance Spas 880-serie som heter Aspen. Badet har 8 st sittplatser exeptionellt bra hydroterapi och dessutom två stycken vattenfall samt programmerbar LED-belysning.

Läs mer om Mikkey Dees spabad här!

Lagerrensning av spabad