Kongo – ett elegant swimspa

549.900 KR

 

Ett swimspa är en kombination av en pool och ett spabad. För den som har begränsat med utrymme på tomten, eller som inte har möjlighet att gräva för en pool, så är ett swimspa en idealisk lösning. Och har man höga krav på design och look så är Kongo en riktig pärla.

Kongos insida är helt i rostfritt stål. Denna unika look gör att det hamnar i sin helt egna klass bland swimspas. Har du ett hem eller en trädgård i modern avskalad stil kommer det att passa perfekt in. Allt material är av högsta kvalitet. Både in- och utsida är gjorda i ett utmärkt UV-, frost- och värmespänningsbeständigt stålmaterial. Det gör Kongo till en långsiktig investering som din familj kommer ha mycket nytta och glädje av under många år.

Den stora fördelen med ett swimspa är förstås träningsmöjligheterna i kombination med skön avslappning. Med hjälp av en vattenturbin skapas en ström i swimspaet som gör det möjligt att motionssimma även på ett begränsat utrymme. Det går att ställa in motståndet och variera intensiteten så att det passar varje enskild simmare. Givetvis går det även bra att utföra vattengymnastik för att träna styrka och smidighet i ett swimspa.

Kongo är utrustat med Wellis nya turbindrivna vattenaggregatsystemet som ger en perfekt simupplevelse. W-Power Turbine kan rotera 50–165 m3 vatten per timme. Det är dubbelt så mycket jämfört med standardpumpar för swimspa, men samtidigt är energiförbrukningen 75% mindre. Det gör att driftkostnaderna blir lägre jämfört med andra swimspas.

När du har kört ett träningspass i vattnet kan du ta ett simtag över till en av de två eleganta sidotrapporna för lite skön avkoppling med inbyggd hydromassage. Massagen blir en perfekt avslutning på träningen och tar hand om kroppen och dess ömmande muskler på bästa sätt.

Självklart fungerar också Kongo utmärkt för barnen att leka i. Även om ytan är kompakt kan man ha mycket skoj med vattenlekar och kompisar. Och som vi nämnde tidigare, glöm inte alla möjligheter med just vattengymnastik. Att träna styrka med vatten som motstånd är ett effektivt men samtidigt skonsamt sätt att stärka kroppen.

Inox Line Kongo

MåttPlatserViktLiter
428 x 230 x 143 cm  2 1100 kg  9114

Vill du veta mer om alla möjligheter med swimspa? Ring oss på PoolKungen, eller gör ett besök i din närmsta PoolKungen-butik. 

Standardutrustning Kongo: Separat lågenergi-cirkulationspump, hydromassagepump, turbin (Effekt 50-160m2/h), Spa Touch™ kontrollsystem, rostfria jets, antibakteriellt filter samt UV-C-rening som håller vattnet rent och fräscht dygnet runt.

Detaljer: W-Power Turbine för att kunna motionssimma och träna. Två eleganta trappar som dubblerar som sittplatser med inbyggd massage.