Underlätta poolägandet med rätt pooltillbehör

Underhåll och rengöring är viktiga inslag när det kommer till pool- och vattenkvalitet. Poolägare som ser till att ta hand om sin pool kan vara säkra på att den håller under många år, och med en ren anläggning följer också upplevelsen av rena och uppfriskande bad.

Men det räcker inte alltid med engagemang och rutiner. Rätt pooltillbehör som matchar den aktuella poolmodellen är också ett viktigt inslag när det kommer till enkelt och njutbart poolägande.

För att vara säker på att hitta produkterna för just dina behov är det en bra lösning att kontakta en professionell återförsäljare av pooler och utrustning. Många gånger erbjuder de också reservdelar till en poolpump eller andra produkter som kan visa sig användbara i samband med renovering eller reparation av din pool.

Följande redskap och tillbehör är exempel på sådant som gör det lättare att upprätthålla en hög vattenkvalitet.

Reningsverk och pump
Ett reningsverk behövs för att komma tillrätta med den allra minsta smutsen, exempelvis bakterier, sand och liknande. Extra bra blir resultatet om man dessutom kompletterar med kemikalier som säkerställer ett balanserat PH-värde.   

Poolöverdrag eller tak
Gräs och löv hamnar lätt i poolen och får då fångas upp med håv. Genom att utrusta poolen med ett överdrag eller ett tak förhindras att onödigt mycket smuts kommer i vattnet, vilket i sin tur minskar behovet av rengöring. En annan fördel med poolskydd är att du inte behöver ägna tid eller el åt onödig uppvärmning av vattnet. Täckningen innebär samtidigt en trygghet och förhindrar att personer som inte kan simma ramlar i poolen vid obevakade ögonblick.

Vi på Poolkungen är återförsäljare av högkvalitativa poolmodeller i många olika storlekar och material. Vi vet värdet av skräddarsydda, hållbara lösningar och av ett smidigt poolägande - för många år framöver. Kontakta oss idag för mer information om tillbehör som exempelvis poolpump, poolkemi och överdrag.